BIOGRAFI

-
Alexander Hermansson är en glad 22-åring från Huddinge, Stockholm. Youtubefilmer där han har varit med att skapa och medverkat i med inslag av Freerunning, gymnastik, action, sketcher, humor & pranks har fått över 30 miljoner totala klick. Det har lett till att vi har sett honom i ett flertal olika tidningar och TV-kanaler, ofta tillsammans med extremsport & underhållningsgruppen Rackartygarna. Han har tillsammans med det gänget åkt landet runt och haft LIVE-shower och träffat flera tusentals fans.
-
-
Men vi ska berätta hans historia från början.
Redan i förskoleklass prövade han flera olika boll och lagsporter som hans närmsta klasskompisar sysslade med. Men efter att han insåg att han bara var sämst i laget så gick han till slut emot strömmen och lät all lek på skolans klätterställningar leda till att han började på truppgymnastik som 8 åring. BOOM! Alex hade hittat sin hemmaplan och han hade ingen aning om att gymnastiken skulle komma att forma hela hans liv.
-
-
Åren gick och runt 12 års ålder så fick Alex en egen webbkamera till datorn och intresset
för att skapa egna filmer växte blixtsnabbt. Mängder med små sketcher spelades in i ett högt tempo, och trots att kameran satt fast på datorn och resulterade i att alla filmer hade samma kameravinkel var det inget som påverkade varken fantasin eller intresset. Oftast spelade Alex olika roller i samma filmer genom att ha förklädnader. Sakta men säkert började han tvinga in sina vänner till att medverka i webcam-sketcherna på rummet.
-
-
I omkring 13 års åldern dök det upp ytterligare ett stort nyckelintresse. En vacker dag var den välkände trollkarlen Joe Labero på TV och Alex nyfikenhet på hur tricksen i själva verket gick till tog över totalt, det gick så långt att han själv ville börja trolla. Men hur och vart skulle man börja? Det var inte fören kort efteråt när Alex gick på en kort cirkuskurs för barn som han träffade en trollkarl som tipsade om en trolleriförening i Stockholm med en ungdomsgrupp i. Perfekt tajming!
-
-
Åren gick och gymnastiken gick strålande framåt, en hel del tävlingar och filmer gjordes med gymnastiska inslag. Alex extrajobbade som trollkarl på barnkalas och ett silver plockades hem i Trolleri-SM 2006 Juniorklassen. Samtidigt som allt detta skedde så skickades alla sketch/gympafilmer runt bland vänner och vänners vänner via chattar (det fanns ingenstans här ännu på internet där man kunde ladda upp filmer). Sakta men säkert började Alex inse att precis alla intressen han flitigt sysslade med hade en röd tråd… UNDERHÅLLNING! Att han själv kunde få ha så roligt och samtidigt få andra att ha roligt, det var ju oslagbart!
-
-
Gymnasiedags. Vad skulle han välja av allting? Det stod mellan teater, cirkus, media eller “bara välja det som alla andra polarna valde”. I sista sekund så pratade han ihop sig med sin bästa kompis på gymnastiken, Martin Agerstig, som också var mediaintresserad. Så fick det bli, Mediagymnasiet med inriktning film/tv/foto. Och som en blixt från ovan så hakade Martins snowboardkompis Olle Lundqvist på i samma klass. Åren gick och Alex, Martin & Olles filmer ihop blev så populära att de var tvungna att döpa sig till någonting, vad skulle man annars söka på för att hitta filmerna på den hyfsat nya sidan Youtube (hehe). Namnet vart Rackartygarna och här tog allting en otrolig fart. Mot slutet av gymnasiegången var deras namn och filmer välkänt över hela landet. De stötte även på Niklas Bjelvén och Jimmy Olsson som kom att bli medlemmar i gruppen de också. Barndomsvännen från gymnastikgruppen Rasmus Frisk var den sista i ordningen att ansluta sig till succéteamet. Deras Youtubekonto är idag en av de största i hela Sverige.
-
-
Meriter:
MTV EMA galan.
Ungdomsprogramledare för VIASAT i Sotji under OS 2014.
Reseprogram i Vietnam tillsammans med William Forslund från RandomMakingMovies
Finalister i TV3 Talang Sverige 2014
Programledare för SVT Sommarlov 2014
TV3
Kanal5 Play
TV6
Viasat
Viaplay
MTG
Aftonbladet TV
Metro
Mitt i Huddinge
Nyheter24
MTV
SPLAY
ART89
Nöjeskoll
Expressen
SVT
Barnkanalen
Sveriges Radio P3

13 thoughts on “BIOGRAFI

 1. Gud vad kul läsning om dig Alex :)

  Reply
 2. åh va kul att läsa :D

  Reply
 3. Jag älskar dig ALEX ps mina vänner med.

  Reply
 4. Vad kul hat läsas dig

  Reply
 5. Du är så himla cool Alex, du är min största idol. Riktigt rolig blogg förresten :)

  Reply
 6. Du är så fantastiskt snygg rolig och snäll

  Reply
 7. Du är en rolig människa. Och du är min största och snyggaste idol. ;) jag hoppas att vi ses någon gång;):)

  Reply
 8. weyy man blir ju nästan lite (/mycket) avis, på hur mycket du har lyckats redan och att du tidigt hittade vad du vill, har själv bokstavligen ingen aning vad jag ska göra.

  Reply
 9. Du är så jäkla grym så det går ba inte!!grym blogg också roligt att läsa just om dig!!!!!!!

  Reply
 10. You are so cool Alexander

  Reply
 11. Snygging ;)

  Reply
 12. För jävla cool

  Reply
 13. Hej Alex. Nww vad du var söt och gullig när du var liten! Jätte gulliga bilder på dej, du är så söt så.;) roligt att få läsa om dej!!! Kram på dej. :) <3

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>